Mikroszkópra emlékeztet, de kávé csöpög belőle

A speciális kütyük világa már rég túlmutat a számítástechnikai cuccokon. Abban az évszázadban, amikor robotok állnak munkába felszolgálóként és algoritmusok festenek Banksy graffitiket, az otthoni főzőpulton megjelenő, mikroszkópra emlékeztető, futurisztikus kávédarálón már meg sem lepődünk.

Inkább egy kémia laborra emlékeztet, mint egy kávézói berendezésreForrás: Weber Workshops / Facebook.com

A Weber Workshop elektromos kávédarálója egyrészt igen magas ára miatt is érdekes, közel 3500 dollárért (átszámítva kicsivel több mint egymillió forint) kínálják a cég honlapján, illetve azért, mert innovatív technológiájának köszönhetően egyszerre használható otthon és kávéházi környezetben. A kész kávé magas minősége pedig nem változik - olvasható a Weberworkshops.com oldalon.

Az EG-1 daráló egy adagonként darálja a kávébabokat, melyeket a külön megvásárolt kávébab számláló gépezettel tudunk mindig pontosan kimérni. A kiszámolt egy-egy pohár eszpresszóhoz, vagy más specialty kávéváltozathoz használható szemeket design-üvegkémcsövekben tárolhatjuk. Ezzel is megtoldva az egész szerkezet mikroszkópra hasonlító látványát.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek