Nem hétköznapi kutyák sétálgatnak a michigani Ford gyárban

A Ford új robotkutyái, Fluffy és Spot, képesek ülni és remegni is akár, ha lenne rá idejük, de ehhez túl elfoglaltak. A Ford bérbe vette a két Boston Dynamics „kutyát", hogy 3D-s fotókat készítve feltérképezzék a Michiganben található Van Dyke üzemüket. A legfontosabb dolguk, hogy a feladatuk végeztével a Ford cég munkatársai képesek legyenek belátni a létesítményt 360 fokos szögben, még a szűk sarkokat is elérve, hogy az üzem felkészülhessen egy új gyártási projektekre.

 A kutyusok az üzem padlózatát "letapogatják", ami unalmas munka lenne egy ember számára (és a Ford szerint 300 000 dollárba kerülne), ám ezt helyette megteszik a robotok is. Ezeket a robotebeket a nehezen hozzáférhető területeken is útnak lehet indítani, hogy lézerszkennerekkel és nagyfelbontású kameráikkal beolvassák a területet, összegyűjtsék az adatokat, így a Ford mérnökei időt és pénzt is megtakaríthatnak.

A Boston Dynamics cég elképesztő robotairól híresForrás: bostondynamics.com

A 75 000 dolláros ebek szabadon kóborolhatnak, miközben képesek egyenetlen terepen sétálni és még lépcsőn mászkálni is.

A robotkutyák akkumulátora körülbelül két órát tud üzemben lenni, mielőtt újra kell tölteni. A sárga testekhez öt kamera, és az őket figyelő ember vezeték nélküli tápegysége van rögzítve. A "kutyákat" úgy programozták, hogy bebarangolhassák az egész területet, miközben az emberek tableten keresztül ellenőrizhetik a mozgásukat, és megnézhetik a felvételeket, amelyeket azok rögzítenek. A Fluffy és Spot névre elnevezett kutyarobotokat a Boston Dynamics cégtől vették bérbe, amely kifinomult mobilrobotok építéséről ismert – írja a mashable.com.

 



Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek