Ezzel az alkalmazással elkerülhetik a tömeget a brit vonatok utasai

A Trainline brit online jegyvásárló alkalmazás Crowd Alerts néven új funkciót kapott, mellyel az utasok figyelmeztethetik egymást, ha a vonat bizonyos kocsijai túlságosan zsúfoltak ahhoz, hogy betartható legyen az előírt távolság - adja hírül a Daily Mail.

A londoni Kentish Town West StationForrás: Rsa/commons.wikimedia.org

Az alkalmazás megkérdezi a felhasználókat, hogy lehetséges-e a távolságtartás az adott vonaton, melyre egy felfelé vagy egy lefelé mutató hüvelykujj-gombbal adhatnak választ. Ha valaki a lefelé mutató ujjra kattint, az alkalmazás arra kéri, ossza meg, hogy a vonat elején, középen vagy hátulján tartózkodik. Ezeket az információkat azután minden olyan ügyfél láthatja, aki erre a vonatra keres a Trainline alkalmazásában.

Narancssárga buborék jelzi, hogy az egész vonat megtelt, kék buborék pedig azt, hogy a vonatnak csak egy szakasza zsúfolt, a buborékban szereplő számok azt mutatják, hogy hány felhasználó osztotta meg ezt a visszajelzést.

Az elmúlt két hétben futott tesztverzió adatai azt mutatják, hogy ebben az időszakban az érintett vonalak 90%-án lehetséges volt a távolságtartás. Az alkalmazás segíthet a vasúttársaságoknak abban, hogy optimalizálják a járatokat.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek