Új mobilalkalmazás készül a Budapesten közlekedőknek

A MaaS4EU (azaz Mobility as a Service for EU) projekt célja egy olyan utazást támogató mobil applikáció kifejlesztése, amelynek segítségével egy alkalmazáson keresztül elérhető lesz az útvonaltervezés, az esetleges foglalás (pléldául bérautó esetén) és a fizetési modul (jegy-, bérletvásárláskor). 

Budapest, Kálvin tér - illusztrációForrás: holdosi/pixabay.com

A MaaS4EU alkalmazás ingyenesen letölthető a Play Áruházban és az AppStore-ban. A regisztráció során a felhasználók néhány kérdésből álló kérdőív segítségével megadhatják a preferált közlekedési módokat, beállíthatják a maximális gyaloglási távolságot, és egyéb tulajdonságokat annak érdekében, hogy az útvonaltervező funkció a megadott igényeknek megfelelő alternatívákat kínáljon. Ez a funkció valamennyi felhasználó számára ingyenesen elérhető a regisztrációt követően.

Az alkalmazás az útvonaltervezésen túl mobilitási csomagok megvásárlására is lehetőséget biztosít. A napi, heti és havi csomagok közösségi közlekedési szolgáltatást, kerékpármegosztó szolgáltatást, autómegosztó szolgáltatást és taxiszolgáltatást tartalmaznak a csomag méretétől függően. A regisztráció során megadott preferenciák alapján a rendszer a felhasználó igényeit leginkább kielégítő csomagokat ajánlja fel.

A csomagok diákok, nyugdíjasok és külföldiek számára is optimalizált lehetőségeket tartalmaznak. A csomagok érvényességi időtartamában a felhasználók a megvásárolt csomag tartalmának és aktuális egyenlegüknek függvényében az alkalmazáson keresztül tudnak kerékpárt bérelni, környezetbarát autókkal közlekedni és taxit rendelni a kívánt útvonalra - olvasható az applikáció Facebook-oldalán. A MaaS koncepcióról bővebb leírás angolul ezen az oldalon található.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek