A 3D nyomtatóval készült házban elvileg bárhol lakhat

A 3D nyomtatóval készült ház egy önálló rendszerként működik, így elméletileg bárhová le lehet tenni. Azért csak elméletileg, mert ennek természetesen bőven lehetnek jogi akadályai. De nézzük most csak azt, hogy mit is tud a kulipintyó.

Forrás: Haus.me/Facebook

A Haus.me három évvel kezdett kísérletezni a 3D nyomtatóval készült házak gyártásával, most pedig már meg is lehet venni ezeket a házikókat. Az energiatakarékos ingatlanok rengeteg pénz spórolnak meg a tulajoknak, plusz az előre gyártott elemekből pillanatok alatt össze lehet legózni az új otthont.

Forrás: Haus.me/Facebook

Mivel semmilyen hálózatra nem csatlakozik rá, így nincs szüksége például elektromos vezetékre, nem kell gáz sem a működéséhez, mivel mindent megold a napelemek segítségével a hűtéstől a fűtésig. Tele van pakolva a ház okos megoldásokkal, melyeket távirányítóval is lehet működtetni, plusz be van építve a bútor is, így szó szerint azonnal be lehet költözni – csak a személyes holmit kell bepakolni, írja a Designboom.

Forrás: Haus.me/Facebook

Három különböző méretű modellből lehet választani: van egy 50 négyzetméteres egyszintes ház, egy 100 négyzetméteres két hálószobával és egy 200 négyzetméteres két emelettel, három hálóval és két fürdőszobával. Ez utóbbi egymillió dollárért lehet az önöké.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek