Szinte kézen fogva vezet az utcán a Google térkép új funkciója

  A Google Térkép Élő kép, azaz „LiveView" funkciója a mai naptól Magyarországon is elérhetővé válik.

  Az Élő kép az AR, vagyis a kiterjesztett valóság segítségével, az útvonalra vetített nyilakkal és irányokkal mutatja, hogy merre induljon a felhasználó. Ez tehát nem egy sima térkép, hanem egy olyan funkció, melyet az okostelefon segítségével lehet elérni. A valós környezetbe kivetített nyilak egyértelművé teszik, hogy merre kell menni, a felhasználónak csupán a telefon kijelzőjén megjelölt útirányt kell követnie.

  "Nézzünk körül" a telefonnal, és már indulhatunk is!Forrás: Pexels/Pixabay

  Az Élő kép nemcsak nagyvárosokban lesz elérhető, hanem minden olyan helyen, ahol már működik a Street View, vagyis az Utcakép szolgáltatás, áll a Google sajtóközleményében.

  A funkciót nem különösebben nehéz használni. Kell egy Google Térkép alkalmazás a telefonra, ahova az utazó beírja, hogy hova szeretne eljutni, és kiválasztja a séta ikont. Ezután az „Élő kép"-re kell koppintani és az őt körülvevő utcára, épületekre irányítani a telefont. Ebből a Google Térkép beazonosítja a kiindulási pontot, és már meg is jelennek a kijelzőn azok a bizonyos nyilak. Innentől pedig kezdődhet is a séta.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!