Csak három perc kell ennek a futurisztikus szekrénynek, de mihez is?

  Ha azt gondolja, hogy a hotelekben lassú és drága a mosodai szolgáltatás, akkor könnyen meglehet, hogy ezt az új kütyüt pont önnek találták ki.

  Egy, a korábbi megoldásoknál jóval olcsóbb és gyorsabb ötlettel állt elő a szállodai gyorstisztító két ötletgazdája. A srácok Presso névre keresztelték találmányukat, amely első látásra leginkább úgy néz ki, mint egy üvegezett szekrény. Csakhogy ez a szekrény nem tárolja, hanem tisztítja a ruhát, méghozzá gyakorlatilag pillanatok alatt.

  A gép percek alatt végez, ezért türelmetlenkedni sem lesz időForrás: Presso/Facebook

  Valahogy úgy néz ki a dolog, hogy a szerkentyűt felállítják az adott szálloda valamilyen közös helyiségében, például egy folyósón, a vendég belerakja a tisztítani kívánt ruhadarabot, aztán később visszamegy érte. Vagy akár meg is várhatja, mivel a szerkezet minimum három, de maximum hét perc alatt makulátlanná varázsolja az inget, vagy a nadrágot.

  A Presso ráadásul környezetbarát, a hagyományos száraztisztítókhoz viszonyítva mindenképpen: gőzzel és nem mérgező mosószerrel tisztít, majd levegővel szárít. Ezenkívül százszor kevesebb vizet és háromszor kevesebb áramot fogyaszt, mint a hagyományos eljárások. Az első darabokat arra szánják, hogy felfrissítsék a ruhákat, de a feltalálók már dolgoznak egy olyan szerkezeten is, amelyik a foltokat is ki tudja szedni a ruhákból, írja a Forbes.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!