Itt az alkalmazás, amelyben helyiek mutatják be városukat a turistáknak

A magyar fejlesztésű Like Locals alkalmazás segítségével helyiek mutathatják meg a turistáknak a városukat. Az App Store-ból és Google Play-ből ingyenesen letölthető, jelenleg béta verziójú applikáció fejlesztőinek célja, hogy forradalmasítsák a turizmus világát az Y generáció utazási szokásaira szabott alkalmazással – írja a Turizmus.com.

Az applikáció olyan városi sétákat, túrákat - vagy ahogy fejlesztői hívják - „footprinteket" kínál felhasználói számára, amelyek állomásait a helyiek állították össze olyan különleges helyszínekből, amiket a hagyományos turistaútvonalak nem érintenek. Az egyes állomásokon a felhasználók a helyiek történetei, leírásai alapján ismerhetik meg a kiválasztott várost, és annak eddig rejtett nevezetességeit.

Forrás: Like Locals

A most elérhető tesztverzió segítségével három város: Budapest, Barcelona és London fedezhető fel a helyiek ajánlásai alapján. Ezekben a városokban egyenként közel 30-30 footprint, azaz útvonal található, a jövőben azonban bővíteni szeretnék, amihez szintén várják a felhasználók saját történeteit és kedvenc nevezetességeit.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek