A tengeribetegek rémálma ez a vízen úszó gömbhotel

Ha már ennek a vízben ringatózó gömb formájú hotelnek a puszta látványától is tengeri beteg lesz valaki, akkor ezt a szállásformát tényleg nem neki találták ki. Pedig a japán Nagasaki tartomány Sasebo városában található Huis Ten Bosch nevű, holland témára épülő vidámparkban nyártól már ezt az úszó gömböt is kibérelhetik a látogatók - írja a Digital Trends. 

Eredetileg ilyenre terveztékForrás: Huis Ten Bosch

A kapszulát a héten tették vízre, három ember fér el benne kényelmesen, és bár a tavaly bemutatott eredeti tervekhez képest azért lényegesen átalakult a dizájn, mostanra az alábbi videón látható formában véglegesedett. A szintek funkciója is megcserélődött: a kétszintes gömb alsó részében helyezték el az ágyat, a falépcsőn elérhető felső szintet pedig kinyitották, és kinevezték távolba révedő, relaxációs térnek. Mert, hogy közben kialakítottak egy fedélzetnek is alkalmas terasz-szerű területet, aminek használatát elsősorban a csillagfényes éjszakákon javasolják.

A gömbhotelben persze külön wc, kádas és zuhanyfülkés fürdőszoba is van, és egy viszonylag nagynak mondható nappali. Az úszó hotelt egy éjszakára 83 ezer forintnak megfelelő japán jenért lehet kibérelni, a vidámparkos programok pedig másnap kezdődőnek. Éjszaka ugyanis egy csónakkal a szárazföldtől négy mérföldnyire található Őslények szigetére vontatják a kapszulát, ahol aztán lakói a kiterjesztett valóságra (AR) épített játékoknak köszönhetően dinoszauruszokkal harcolhatnak. A második nap estéjén aztán visszaérkeznek a szárazföldre, hogy az élménypark többi eleméből se maradhassanak ki. Viharos időjárásban nem bérelhető a kapszula, akkor a vendégeknek az élménypark részeként három éve működő, dinoszaurusz formájú robotok által irányított Henn na Hotel szobáit ajánlják

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek