Robotportást tesztelnek egy bécsi hotelben

  A szobába lépve jut eszébe, hogy elfelejtette a recepcióst megkérdezni, meddig lehet reggelizni, vagy mennyiért bérelhet fürdőköntöst? Akkor kérdezze meg a robotportástól! Egy osztrák szálloda pont ezért állította szolgálatba, és már javában teszteli is a Gustaffo névre keresztelt, beszélő robotot.

  Európában eddig 38 szállodában alkalmaznak digitális portaszolgálatot. Az osztrák fővárosban a bécsi vasútállomás mellett talalálható Hotel Zeitgeistban tesztelik december óta az okos robotportás rendszert, a Gustaffot. Az új digitális portaszolgálat egy komplex információs központ, amely okostelefonról a nap 24 órájában elérhető: a vendégek egy weboldalon keresztül igényelhetnek szobaszervízt, foglalhatnak asztalt egy étterembe vagy rendelhetnek taxit.

  A bécsi startup mögött az Alexa nevű nyelvfelismerő rendszer áll. A hotel vendégei a hangvezérelt Amazon Echo készülék segítségével gyors szóbeli tájékoztatást és választ kaphatnak olyan kérdésekre, például, hogy meddig tart a reggeli, milyen szolgáltatások érhetőek el a szállodában, vagy arról, hogy milyen kikapcsolódási lehetőség vannak Bécsben.

  Forrás: Gustaffo.com

  A digitális hotelszervíznek azonban nem célja a hagyományos portaszolgálati munkakör leváltása.
  A szállodák az új találmánnyal hatékonyabbá tudják tenni a kiszolgálást, és így a hagyományos
  portaszolgálatnak több ideje marad a vendégek egyéni kéréseinek teljesítésére. Kereskedelmi
  szempontból is több előnnyel jár, hiszen a vendégek által feltett kérdéseket és kéreseket a
  rendszer segítségével a szállodák azonnal ki tudják értékelni. 

  A robotporta feltalálói jelenleg egy olyan okos szállodai szobakulcs rendszer tesztelésén is
  dolgoznak, amely okostelefonról is működtethető lesz.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!