A repülőgépeken hemzsegnek a vírusok: így is védekezhet

A repülőgépeken hemzsegnek a vírusok: így is védekezhet.

Ha repülőre ülünk, fel kell készüljünk arra, hogy a zárt térben csak úgy röpködnek majd a mikrobák. Egy innovatív fejtámlahuzat viszont segítségünkre lehet a fertőzések elleni harcban – írja a Travel and Leisure.

Nem annyira szórakoztató tény: semmilyen törvény nem írja elő, hogy a repülőgépeken letisztítsák a székeket és a fejtámlákat akár napi, akár heti rendszerességgel. Természetesen minden légitársaság rendelkezik saját szabályzattal, és a gépeket a nap végén általában alaposan ki is takarítják. Két járat között viszont erre senkinek sincs ideje. Az utazóra hárul tehát a feladat, hogy a lehetőségekhez mérten megóvja magát a fertőzésektől, betegségektől a gépen.

Két méretben is kapható a termék, az eltérő ülésnagysághoz igazodvaFotó: http://www.headdefender.com/

A Headdefender nevű fejtámlahuzat kiagyalója maga is járt úgy, hogy az ülések elfoglalása közben megkapaszkodott egy másik ülés fejtámlájában – és egy takonyra emlékeztető dolog ragadt a kezére. Ez az élmény sarkallta egy olyan fejtámlahuzat megalkotására, mely pajzsot képez a bacilusokkal és vírusokkal szemben, ráadásul vegyi anyagot nem tartalmaz. A termék hipoallergén, és azt ígéri, hogy a fertőző mikrobák 99,9 százalékát képes elpusztítani.

A Headdefender praktikus, cipzáras tasakban szállítható, és pillanatok alatt a fejtámlára húzható. Egyébként nem csak fertőzések ellen véd, hiszen van itt még pár kellemetlen dolog: például az előző utas hajkorpája vagy hajzselének maradványa, amik ugyan nem fertőznek, de nyilván nem sokan szeretnének érintkezésbe kerülni velük. Az iparági termékkiválósági díjat is elnyert termék most félárú kiárusításban rendelhető a honlapról.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek