Palackozzák Svájc friss hegyi levegőjét

  Palackozzák Svájc friss hegyi levegőjét

   Mi lehet jobb szuvenír Svájcban járva, mint egy üveg hegyi levegő? Igen, már palackozzák – írja a Condé Nast Traveler.

  Svájc legendásan szép hegycsúcsa, a Matterhorn Fotó: helena campi tips rf / NorthfotoForrás: Travelo

   A bázeli John Green több kiszerelésben is árul „eredeti hegyi levegőt". A palackok hitelességi tanúsítványt is kapnak – bár nem egyértelmű, pontosan milyen hatóság hitelesítette őket. Feltüntették rajtuk továbbá a levegő begyűjtési helyének GPS-koordinátáit is. Annyi bizonyos, hogy a méregdrága terméket a Zermatt egy kevésbé ismert helyén gyűjtik be.

  És hogy mennyibe kerül? A félliteres palack ára kilencvenhét dollár (azaz nagyjából huszonnyolcezer forint), a literesé százhatvanhét dollár. Bár ez meredeknek tűnhet, huszonöt százalékával a World Vision alapítványt támogatjuk, melynek célja javítani Afrika ivóvizének minőségét. A palackozott hegyi levegőt külföldről is meg lehet rendelni. És persze ne feledjük: mégiscsak Svájcról van szó, mely Tolkien tündéinek igazi otthona.

   

  Újabb cikkünk ebben a témában:

  Ha látni akarja ezt a svájci falut, oda kell utaznia - 2017.05.31.A falu olyan szép, hogy mostantól tilos fényképezni.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!