Palackpostákat gyűjt, és már 83 van neki

Palackpostákat gyűjt, és már 83 van neki

Vannak, akik bélyeget gyűjtenek, de Clint Buffington ennél izgalmasabb témába szeretett bele: a palackposta-gyűjtésbe – tudtuk meg a mentalfloss.com-ról.

Kedvenc időtöltése, hogy utazik a világban, és átfésüli a tengerpartokat üzeneteket tartalmazó palackok után kutatva, vagy a neten követi mások üzenet-a-palackban típusú történeteit. Ezeket blogjában osztja meg a nagyközönséggel. Összesen 83 üzenetet talált eddig, és nem egy végződött szokatlan barátsággal a feladó és a megtaláló között.

 Ed és Carol Meyers például első házassági évfordulójuk örömére rejtettek üzenetet egy palackba, és dobták vízbe az észak-karolinai Outer Island-en, az USA-ban. Ezt találta meg nyolc évvel később Buffington a Turks and Caicos szigeteken. Több mint egy évig kutatta a pár nyomát, végül apja tanácsára újsághirdetést adott fel abban a virginiai városban, ahol a pár a palack vízre bocsátásakor lakott. Ezután személyesen is találkoztak, és azóta is tartják a kapcsolatot. A fenti videóból megtudhatjuk, feltételezhetően milyen utat járt be a palack, és hogy egyébként mi mindent találni még elhagyatott tengerpartokon. Buffington blogján egy olyan hebridák-szigeteki szerencsésről is olvashatunk, aki ugyanattól a személytől két, más időpontban és más helyen vízre bocsátott palackot is a háza közelében lévő partszakaszon talált meg.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek