Ékszereket ihletett Izland Kék Lagúnája

Ékszereket ihletett Izland Kék Lagúnája

A Raus Reykjavík ékszerház Izland népszerű látványosságával, a Kék Lagúnával együttműködve tervezett és készített egy új ékszercsaládot – írja az Iceland Monitor.

A Kék Lagúna Izland egyik gyöngyszeme Fotó: bluelagoon.comForrás: Travelo

 Az ezüstből, illetve fehér- és sárga aranyból összeállított nyakláncok, fülbevalók, karkötők és gyűrűk az EINN/One kollekció néven kerülnek piacra. A Raus Reykjavík 2016-ban alakult, a Raus betűszóval azokról az ötvösökről és ékszerészekről emlékezik meg, akik a természetből és Izland történelméből merítettek ihletet.

Az EINN/One kollekció, melyet a Kék Lagúna szilíciuma ihletett Fotó: Raus Reykjavík / FacebookForrás: Travelo

 A Kék Lagúna gyógyhatását adó szilícium volt az, aminek mikroszkopikus másával az ékszereket díszítették. A vezető ékszerész szerint céljuk az volt, hogy a szilíciumot magunknál hordva mindig emlékezzünk arra, hogy a szépség belülről fakad.

A Travelo a Kék Lagúnában
Az elmúlt tíz évben kétszer is megfordultunk Izland rengeteg attrakciója közül az egyikben, a Blue Lagoonban, azaz a Kék Lagúnában. A Blue Lagoon nem egy szó szoros értelemben vett természeti kincs, mivel 1976-ban egy geotermikus hőerőmű melléktermékeként jött létre, ez a tény semmit sem vesz le értékéből.
A belépőjegy nem olcsó, de ha valamiért érdemes kiadni kicsit többet, mint amit a büdzsénk bír, akkor ez az élmény az. Fantasztikus türkizkék víz, melynek az iszapja fehér, és ha az ember magára keni, hihetetlen jót tesz vele bőrének - úgy tartják, elmulasztja például a pikkelysömört és az ekcémát. Mindez egy egészen elképesztő környezetben, lávamezők- és falak között a szabad ég alatt; háttérben a hőerőmű gőzt pöfékelő, misztikus kéményei. Felejthetetlen élmény.

 

 Izland nem csak a Kék Lagúnáról szól

 

Izland természeti kincsei olyan népszerűek, hogy a kormány azt fontolgatja, adóval szorítja kissé vissza a turisták áradatát. A Travelo véleménye az, hogy a sziget így is megéri majd a látogatást.

A világ első parlamentjének otthont adó Izland egy világörökségi helyszínnel is csalogat. A Lonely Planet 2016-ban a világ tíz legjobb régiója közé sorolta Izlandot, ahol különleges vízesések, vikingek és sagák nyomába eredhetünk, de még a túró rudi távoli rokonát is megtaláljuk. Extrém kalandokat kínál a sziget északi csücske, Vestfirdir, ahol biztosan nem kell tömegekkel osztoznunk Izland szépségein.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek