Életmentő robotok dolgoznak a dubaji strandokon

  Életmentő robotok dolgoznak a dubaji strandokon.

  A 125 cm magas, távirányítható robot akár 35 km/órás sebességgel is tud közlekedni, vagyis az életmentő személyzetnél 12-szer gyorsabban fut, és több mint 130 km-nyi távolságot is képes egyszerre megtenni. A robotokat úgy tervezték, hogy a legrosszabb időjárási viszonyoknak is ellenálljanak és egyszerre 4-5 embert is menteni tudjanak. Hatalmas hullámok és viharos körülmények között is bevethetők, vagyis olyan esetekben, amikor egy emberi életmentőnek nehezebb végrehajtani a mentési teendőket - foglalja össze a robot erősségeit a Gulfnews.com, amelyet a Közel-Keleten először vetnek be először.

  A robot súlya 11 kg, az energiát újrahasznosítható elemekből nyeri. Egy 45-90 percig tartó feltöltéssel 30 mentési munkálatot tud elvégezni. Az életmentők a robotokat nemcsak közvetlen a vízbefulladás veszélye során vethetik be, de menthetnek velük hajókat és jet ski-ket is.

  „A kezdeményezés egybevág a dubaji kormány politikájával, miszerint tartanunk kell a lépést a legmodernebb technológiákkal és innovációkkal, miközben ügyelünk minden előkészületre, hogy fejlesszük a mentési folyamatokat Dubai szabadstrandjain"- fogalmazott Alya Al Harmoudi, Dubai környezetvédelmi részlegének igazgatója.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!