Saját homokos strandja van a legújabb luxusjachtnak

  Legalábbis papíron, a tervrajzokon. A jövő megajachtján a feszített víztükrű medence és a helikopter-leszállópálya alap, de a vízbe nyúló homokos plázs azért mégiscsak túlzás.

  A Hareide Desing norvég tervezőcég bemutatta a jövő legmenőbb luxusjachtjának terveit, amit a tekintélyes hosszméretéről 108M-nek nevezett el. A hajót egy hatalmas faltól-falig érő ablakokkal szegélyezett szalonnal és a végében egy homokkal feltöltött strandrészleggel is felszerelték, hogy utasai a nap 24 órájában a plázs hangulatát idézve egy kis úszó szigeten strandolhassanak - írja a Digital Trends.

   

  Galéria: Saját homokos strandja van a legújabb luxusjachtnakFotó: Hareide Design

  Az M108 azonban nem csak ebben tér el a klasszikus, hasonló kategóriás megajachtoktól. Sokkal inkább hasonlít egy minden eddiginél felszereltebb úszó luxus hotelre, amelynek szobáiról ugyan nem sokat árul el a tervező cég, de hat különböző alapterületű szintjét a vízre nyíló páratlan kilátás és a pazar fényűzés vezérfonala mentén rendezte be. Így találunk az egyik emeleten fedett nyugiszobát, a másikon egy húszméteres hosszúságú feszített víztükrű medencét, a tetőtéren pedig napozóágyakat egy külön épített kertben. A tervezők persze az igazi beach-hangulatot a hajó végében egy vízbe nyúló lejtős megoldással igyekeznek megvalósítani, ahol a strandolók lábát a hullámok mossák.

   

  Galéria: Saját homokos strandja van a legújabb luxusjachtnakFotó: Hareide Design

  A hatalmas étterem alatti szintre egy külön mini-koncertekre alkalmas termet alakítottak ki, és persze helikopter-leszállópontot is létrehoztak, ezzel is megkönnyítve a közeli partszakaszokról, repterekről érkező vendégek utazását. A hajót 300 négyzetméternyi napelem-panellel látták el, amely alacsony sebesség mellet haladva képes akár a dízel motort is helyettesíteni. Ha mindezen paramétereket összeadjuk értékben, majd párhuzamba állítjuk a megtérülés és a felmerülő igények realitásával, akkor persze nem csodálkozunk azon, hogy a Hareide Design még javában keresi azt a beruházót, akinek megéri ezt a luxus megajachtot legyártani.

  Galéria: Saját homokos strandja van a legújabb luxusjachtnakFotó: Hareide Design
  Testi és lelki felüdülés egy helyen!

  Ha teljes körű kikapcsolódásra vágyik, kitűnő választás a szegedi Hunguest Hotel Forrás**** és Napfényfürdő Aquapolis, ahol minden korosztály megtalálja a maga kikapcsolódását. A kalandra hívó óriáscsúszdák mellett remek őszi feltöltődést nyújt Csendes wellness részlegünk, ahol kényeztető masszázsokkal, illatos szaunaszeánszokkal garantáljuk a lelki felüdülést.

  További információ itt!

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!