Óriási siker a világ első robotszállodája

  Óriási siker a világ első robotszállodája

  Szürreális lények és robotok között szürcsölnek teát a vendégek a Nagaszakiban található Henn na Hotelben, amely a világ első olyan szállodája, ahol szinte mindent robotok végeznek – írja a Turizmus.com.

  A számítógépek által irányított bonyolult humanoid gépek működését azért néha ember is ellenőrzi, de csak a legszükségesebb esetben. Az állandóan mosolygó humanoid robotok látványát olykor többdimenziós, mozgó-vicsorgó dinoszauruszok váltják fel, színesítve a minimál stílusban berendezett szobák látványát. A hordárok, a portások, a takarítók, az időjárásjelzők és a szobák hőmérsékletét ellenőrzők, mind gépek.

  Ő itt egy recepciós, ha jól sejtjük

  Fotó: Henn Na Hotel / Facebook  Az igazi emberek, akik itt dolgoznak, meg vannak róla győződve, hogy a robotoké a jövő, de most sem használjuk ki eléggé a segítségüket. Köztük van Iwazume Takeru, a szálloda igazgatója, aki a hagyományos Sheraton hotel helyett talált itt munkát. „Mindig is érdekeltek a robotok, övék a jövő" – vallja.

  A szálloda nem tartozik a luxuskategóriába – a szobaárak 47 fontnál kezdődnek, valószínű ugyanis, hogy a sokat fizető vendég ma még elvárja az igazi mosolyt a mű helyett, és szeret köszönni az ismerős portásnak. Ennek ellenére a szálloda nagyon népszerű.

  Az egyik legkedveltebb recepciós a humanoid Yumeko, neve magyarul álomlányt jelent, hosszú sötét hajú, szépen kirajzolt szemöldökű robothölgy, kissé hátborzongató mosollyal.

  Arcfelismerő szkennerek, automaták és a legfejlettebb elektronika teszi lehetővé a szálloda üzemeltetését, amelynek működtetése olcsóbb, mintha a Japánban szokásos magas munkabért fizetnének az alkalmazottaknak.

  További híreket a Turizmus.com oldalon talál. A turisztikai szakma legfrissebb híreiért pedig iratkozzon fel a Turizmus Panoráma Bulletinre!
  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!