Napenergiával működő napernyők és napozóágy 30 ezerért

Napenergiával működő napernyőt helyeznek ki a népszerű adriai-tengeri üdülőhely, Jesolo tengerpartjára idén nyáron.

A Velencéhez közeli város polgármestere a hétvégén számolt be arról, hogy első körben négyszáz önműködően nyíló napernyőt tesztelnek a Manzoni szálloda strandján, de hamarosan már 1600 ilyen árnyékoló várja a fürdőzőket a parton, számolt be az MTI. 

Képünk illusztráció.Fotó: Marka/UIG via Getty Images

 

Egy távvezérlő rendszer segítségével, amelyet okostelefonra lehet alkalmazni, maguk a vendégek tudják aktiválni a napernyőket. A rendszer egyidejűleg négyezer napernyő működtetésére - kinyitására és összecsukására - képes az úgynevezett Solex technológiával, amelyet hamarosan szabadalmaznak is.

Néhány napja éjszakai szállásként is használható napozóágyakat helyeztek ki a világon elsőként balti-tengeri strandokon az észak-németországi Schleswig-Holstein tartományban.

Az 1,30 méter széles, 2,40 méter hosszú összkomfortos napozó- és hálóalkalmatosságok összehajtogatható tetővel rendelkeznek, így egyszerre használhatók kényelmes napozóágyként és eső ellen védő éjszakai szálláshelyként.

Ha a strandoló éjszaka a csillagos eget akarja bámulni, akkor azt egy kémlelőnyíláson keresztül megteheti, amúgy a strandkanapé belseje teljesen elzárható a kíváncsi tekintetek elől - olvasható az Ndr.de regionális hírportálon.

A Schleswig-Holsteini Idegenforgalmi Hivatal (TASH) pénteken nyolc darabot helyezett ki a németül Schlafstrandkorbnak nevezett újszerű alkalmatosságból, amelyhez hasonló a helyi illetékesek szerint sehol másutt a világon nem fordul elő.

A háló-napozóágyak a strand népszerűségétől függően 29 és 95 euró (9-30 ezer forint) közötti áron bérelhetők ki egy éjszakára, és az első információk szerint nagy az érdeklődés irántuk, még Ázsiából is érkeznek foglalások. Az árban a tiszta ágynemű is benne van.

Úgy tűnik, az sem zavarja a lelkes strandolókat, hogy ennyi pénzért akár rendes szálláshelyen is tölthetik az éjszakát.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek