Nagyobb múzeumot kapna a New York-i Szabadság-szobor

Nagyobb múzeumba költöztetnék a New York-i Szabadság-szoborhoz kötődő tárgyakat, hogy azok a látványosság összes látogatója számára elérhetővé váljanak.

"A lehető leggazdagabb élményt szeretnénk biztosítani minden látogató számára" - mondta a szoborkolosszust és a New York-i kikötő bejáratánál fekvő Ellis Islandet felügyelő John Piltzecker, aki november elején tárta az ötletet a nyilvánosság elé, közös megvitatásra, írja az MTI.

Fotó: Roberto Machado Noa

A következő lépés egy magánalapítvány bevonása lenne, amely a Liberty Islandre tervezett 1860 négyzetméteres múzeum megépítései költségeit fedezné, ugyanis a projektet kizárólag magánpénzből akarják megvalósítani. Piltzecker nem tudja, hogy a munkálatok mennyibe kerülnének, de reményei szerint az új múzeum három-öt éven belül megnyitja kapuit.

A turistalátványossághoz tartozó jelenlegi múzeumba, amelyben egyebek közt a szobor arcának életnagyságú rézmásolata látható, csupán azok a látogatók léphetnek be, akiknek jegyük van a talapzathoz vagy a koronához. A cél most az, hogy a nevezetességhez kötődő tárgyak a Liberty Islandre évente érkező összes, mintegy négymillió látogató és ne csupán a 20 százalékuk számára legyenek hozzáférhetőek.

Az amerikai nemzeti parkok igazgatósága a sziget északnyugati részére tervezi az új múzeumot, amelyben egyebek közt a szoborkolosszus 1984-ben eltávolított eredeti fáklyája, a rézreplika, a szobor lábának másolata és a látványosság megalkotásához használt modellek, öntőformák is helyet kaphatnának.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek