Megnyílt Németország focimúzeuma

  Október 25-én nyílt meg Németország focimúzeuma. A projektnek otthont adó Dortmund komoly bevételeket vár a beruházástól, és nem adja olcsón a belépőket.

   

  A múzeum a vasútállomással szemben található, így ez lesz az első látnivaló, amivel a városba érkezők találkoznak, számolt be a thelocal.de.

  A kiállítások az 1954-es Világkupa döntőtől mutatják be a foci történetét, és olyan futballrelikviák is láthatók, mint Gerd Müller, minden idők egyik legjobb csatárjának meze.

  Fotó: Deutsches Fußballmuseum


  Az új látnivaló jól jön a Ruhr-vidéki városnak, ugyanis 2,5 millió eurós tartozása van. Ahhoz, hogy a projekt sikeres legyen, a múzeumnak évi 270 ezer látogatót kell fogadnia, fejenként 17 eurós (5300 forintos) belépővel.

  A múzeum ötlete 2006-ban merült fel először. 14 város pályázott arra, hogy otthont ad az egyedülálló projektnek,végül négyen maradtak versenyben, Dortmund mellett Gelsenkirchen, Köln és Oberhausen között kellett döntenie a Német Labdarúgó Szövetségnek. Üzleti tervek készültek, majd kiesett Köln és Gelsenkirchen. 2009-ben eldőlt, hogy Dortmund nyerte a tendert.

  Bár a helyi adófizetők úgy gondolták, a város nem engedheti meg magának a múzeum fenntartását, az elkészített tanulmányok szerint a nevezetesség az első hat évben akár 100 millió eurós profitot is termelhet.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!