Szeressen bele Svájcba, ahogy az Apollo11 asztronautája

Gondolt már téli túrázás közben egy kietlen tájon a vakítóan fehér, szűz hóban arra, hogy az Apollo11 legénységének is valami hasonlóan katartikus élményben lehetett része Holdra-szállás közben? A Svájci Idegenforgalmi hivatal például ezzel az érzéssel operál legújabb téli videó spotjában.

"A svájci hegyvidék pont annyira földöntúli, mint a Hold" - mondja a videóban Edvin Buzz Aldrin, az Apollo11 egyik asztronautája, aki azóta szerelmes Svájcba, amióta először földjére lépett. Aldrin 1969. július 20-án Neil Armstronggal két és fél órás holdsétájukon közel 22 kg holdkőzetet gyűjtött, amíg harmadik társuk Michael Collins a parancsnoki űrhajóval Hold körüli pályán keringett. A holdkompból kiszálló Aldrin lábnyomáról készült kép ma is a holdraszállás-legenda egyik legnépszerűbb fotója, amellyel való hasonlatot a Svájci Idegenforgalmi hivatal kisfilmje sem felejt el kiaknázni forgatókönyvében.

Alig negyven másodperces, szerethető imázsvideó a téli Svájcról lassított, hatalmas léptekkel, és a másodikként Holdra lépő emberrel.

Svájc idei téli kampányát a havas lankák nyomvonalán síelés közben, egy holdfényes éjszakai hegyi vasutazás során és a hangulatos kunyhóban, kandalló mellett egyaránt átélhető szerelem érzésére építi. A hegyvidék kedvelőinek egy játékot is szerveznek, amelyben a közösségi oldalakra várják az utazók #INLOVEWITHSWITZERLAND hashtaggel megjelölt kedvenc, Svájcban készült fotóit és legjobb szerelmes történeteit.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek