Világsztár játszott a ferihegyi repülőtéri zongorán

  Egyenesen Dubajból repült Budapestre Maan Hamadeh zongorista, hogy részt vegyen a Zene Világnapja alkalmából rendezett ünnepségen a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren.

  A Play me kezdeményezés nagyköveteként is ismert, Youtube videóival az egész világon hírnevet szerző zongorista a budapesti repülőtér terminálján járt, hogy megszólaltassa az ott kihelyezett zongorát és a saját feldolgozásában adja elő egyebek mellett Brahms Magyar táncok és Liszt Ferenc Magyar rapszódia zeneműveket, de felcsendült a Tavaszi szél című népdal is.

  A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér a Zene Világnapja alkalmából látta vendégül a libanoni származású művészt, akinek az elmondása szerint Budapest az egyik kedvenc városa.

   „Egy éve jártam először Budapesten és azonnal beleszerettem ebbe a gyönyörű városba. Nagyon megörültem, amikor megtudtam, hogy a budapesti repülőtéren is kihelyeztek egy Play me zongorát, hiszen küldetésemnek érzem, hogy népszerűsítsem ezt a mozgalmat, amivel utasok millióinak sikerült már örömet szerezni utazásuk alatt." – mondta el Maan Hamadeh. Hozzátette: „Láthatóan a budapesti utasok is nagyon örülnek az élő zongora muzsikának, hiszen a repülőtér gyönyörű SkyCourt épületének egészen különleges akusztikai adottságai vannak."

  A budapesti repülőtér terminálján idén július óta érhető el a Play me elnevezésű zongora, ami a Rotary Club Budapest Center és a Budapest Airport közös kezdeményezése volt. A zongora a Művészetek Háza Gödöllő kulturális központból érkezett, az intézmény örömmel csatlakozott a programhoz.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!