Cementlapok csokiból: indul a Design Hét

Gyerekkori emlékek, étkezőasztalok és a spanyol food dizájn remekei kerülnek az idei Design Hét (szeptember 25-október 4.) témáinak középpontjába. Lesz olyan workshop, ahol Gaudi hexagon cementlapjait készíthetik el csokoládéból a résztvevők.

A jövő héten induló Design Hét Budapesten idén különösen nagy szerepet kapnak a gasztronómia és design kölcsönhatását vizsgáló, bemutató programok.

Marti Guixé spanyol food designer október 1-én 15:00 órai kezdettel tart előadást a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen (MOME), ezt 19:00 órai kezdettel rövid prezentáció és fogadás követi a Mobili Maniaban. Mindezeken túl Marti Guixé több tárgyával közelebbről is megismerkedhetünk, hiszen alkotásaiból egy válogatás szerepel az Iparművészeti Múzeumban berendezett Tapas című spanyol gasztro-design tárlaton.

Az Iparművészeti Múzeumban Tapas spanyol gasztro-design kiállítás látható, három fő témakörbe – Konyha, Asztal, Étel – rendezett humoros, látványos, ötletes, és legfőképpen professzionális designtárgyon keresztül illusztrálja étel és design összefonódását.

A spanyol tematika jegyében igazi pörgös szombatra invitál minket az AnKert és az Edinas Paper Installations: a Fashion-Gourmet-Fiesta programsorban lesz workshop, divatbemutató és buli, spanyol borokkal, tapasokkal, zenével. A spanyol design köszön vissza a Levande workshopján is, ahol egyedi öntőformák segítségével Gaudi hexagon cementlapjait készíthetik el csokoládéból a résztvevők.

Góg Angéla food designer a gondtalan gyermekkor emlékeit segít megidézni süteményeivel az Emlékek cukrászdájában. Kutatásában az emlékek, tárgyak, a meghatározó ízek, események és a visszaemlékezés állnak a középpontban, mindezt egy mindenki által ismert közvetítőn keresztül bemutatva: az evés, a sütemények. Saját és mások emlékeiből merítve hozott létre egy süteménysort, ami képes megmutatni az emlékeink közös részeit.

 

Emlékek cukrászdája - ízek, amelyekre örökre emlékezni fogunkFotó: Góg Angéla

Az APLI Design tervezői a 2016 tavaszán Budapesten zajló rangos szakácsverseny, a Bocuse d'Or európai selejtezőjére tervezett versenytálakat mutatják be, és meglepetés vendégekkel kerekasztal-beszélgetést tartanak a felkészülésről.

A Local Settings Teríték (az asztal és az étel között) pop-up showroomjában és food design mesterkurzusán a kultúrák közötti áramlás egyik kiemelt színtere, az étkezőasztal lesz a főszereplő. A Fruccola És mi van otthon? címmel iskolások számára szervezett programja interaktív előadások formájában tanít food designról, tudatos vásárlásról, gyümölcsökről és zöldségekről.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek