Már e-könyvvel is nekivághat Londonnak!

  A Viator Kiadó gondozásában 2015 szeptemberében megjelent London e-útikönyv az első olyan magyar nyelvű városkalauz, amely nem egy nyomtatásban már korábban megjelent mű elektronikus változata, hanem kifejezetten e-könyvnek készült.

   

  Forrás: Origo


  Az e-könyv olvasón, de akár tableten és okostelefonon is böngészhető útikönyvben minden objektumokhoz interaktív térkép kapcsolódik, az ismertető szövegen túl pedig további linkek bővítik az elérhető információk tárházát.

  A könyv szerkesztési elvei is eltérnek a hagyományostól, a látnivalókat nem sétákra bontva, hanem témák szerint osztották fel. Külön fejezetbe gyűjtötték a kastélyokat és palotákat, egy másikba a múzeumokat, és szintén egy újabba a parkokat.

  A kihagyhatatlannak tartott turistacélpontok mellett az e-könyv egyéb érdekességeket is bemutat: ellátogathatunk többek között börtönmúzeumba, 19. századi műtőbe, sörfőzdébe, ginlepárlóba, hajókázhatunk a Regent's-csatornán, tanulmányozhatjuk a lápi élővilágot, és őzeket fotózhatunk a Richmond parkban. Közben persze benézhetünk néhány pubba is.

  A könyv a szokásosnál részletesebben foglalkozik olyan gyakorlatias témákkal, mint a közlekedés, az evés-ivás és a vásárlás. Ez utóbbiak között néhány speciális üzletet is bemutat. Végezetül két egynapos kirándulást is ajánl, az egyiket Windsorba és Etonbe, a másikat pedig a tengerpartra, Brightonba - írja a Turizmus.com.

  További híreket a Turizmus.com oldalon talál. A turisztikai szakma legfrissebb híreiért pedig iratkozzon fel a Turizmus Panoráma Bulletinre!
  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!