Összefirkált Range Rover tűnik fel a balatoni strandokon

Rippl-Rónai József műveinek részletei is feltűnnek annak a terepjárónak az oldalán, ami a balatonfüredi Vaszary Galéria kiállítását hirdeti. A tárlaton a 20. századi, elismert magyar festők legjobb alkotásait állítják ki.

A járművet Víg Attila, Erzsébet-díjas festő és a művészetek iránt érdeklődő gyerekek közösen dekorálták ki. A Range Rover a balatoni strandokon, éttermek parkolóiban és a szállodák előtt reklámozza az augusztus 21-én megnyílt kiállítást.

Nem ez az első "küldetése" a feltűnő járműnek: az autóval korábban a füredi Picasso-kiállítást hirdették - akkor a festő képeinek egyes részletei kerültek az autóra.

Cserép László, a város önkormányzatának kulturális ügyekért felelős főosztályának vezetője elmondta: szeretnék, ha a fiatalabb generáció is érdeklődne képzőművészet iránt. Korábban éppen ezért indította el a város a legyél Te is Picasso programot, ennek keretében a gyerekek különböző kreatív eseményeken vehetnek részt, amelyek segítenek abban, hogy ők is műértő a vizuális kultúra iránt érdeklődő felnőttekké váljanak.

Éskovács Péter, az akció egyik kidolgozója elmondta, hogy a gyerekek ma (érthető módon) jobban érdeklődnek az autós, számítógépes játékok vagy a legújabb sportkocsik iránt, mint egy statikus múzeumi tárlat iránt. Ha ez így van, akkor érdemes a képéket az autók oldalára festeni. Így talán megszerettethetjük a képzőművészeteket velük is.

A terepjárón csak néhány napig lesz látható a festmény. Az akció keretén belül egy online szavazást is kiírtak: arra kíváncsiak, hogy az olvasók szerint milyen autóba ülnének be azok a 100-150 éves magyar művészek (Munkácsy, Rippl-Rónai, Czóbel, stb.), akiknek most kezdődik kiállítása Balatonfüreden.

Az Audi és a Mini is készített már ilyen kampányt. Mindkét cég ugyanazt a művészt, Romeo Brittót kérte fel arra, hogy dekorálja ki a legújabb típusát. Míg az Audi New York utcáit rótta, a Mini Floridában reklámozta egy új kiállítás megnyitását. A Renault pedig egy milánói kiállítás megnyitóján mutatta be azt az autót, amelyet a katalán festő mintáival dekoráltak ki.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek