Svájci óra ihlette a világ legextrémebb vidámparki masináját

Svájci óra ihlette a világ legextrémebb vidámparki masináját

Ha ön is azok közé a vidámparkfüggők közé tartozik, akiknél már a legdurvább hullámvasutak sem érik el az ingerküszöböt, akkor ebben a szerkezetben biztosan nem fog csalódni – írja a Luxurylaunches.

Svájci mérnökök segítségével az ABC Rides nevű cég létrehozta a Tourbillion névre keresztelt vidámparki játékot, ami az óraműből ismert hajszálrugó oszcillációs mozgásából ered, de a szó forgószelet is jelent franciául. Így már magától értetődő, hogy miért kapta a szerkezet ezt a nevet.

Három évig tartó tervezés eredményeként most érkezett el az idő, hogy a gépet bemutassák a nagyközönségnek is, ezért ebben a hónapban el is indították a tesztüzemet. A szerkezetet alkotó belső keretben két üléssor található, egymásnak háttal. Miután bekapcsolják, először ez a belső keret kezd el körbe forogni, itt még van esély arra, hogy megkapaszkodjanak az utasok, mert innentől veszi kezdetét az őrület, ugyanis ezután a másik két külső keret is forgásnak indul, különböző irányokban.

 Ha azt mondjuk, hogy a NASA egy hasonló szerkezet kicsinyített másával képezi ki az űrhajósokat arra, hogy mi vár rájuk az űrben, már nagyjából el tudja képzelni, hogy milyen őrült masináról van szó? Ha még mindig nem, kattintson a videóra, és nézze meg a saját szemével!

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek