Saját sávot kaptak Antwerpenben az smsezők

  Saját sávot kaptak Antwerpenben az smsezők

  Teszt-jelleggel külön sávot festettek fel Antwerpen belvárosában azoknak, akik gyaloglás közben is folyton a telefonjukat nézik – írja a BBC.

   Az ötlet egy mobilbolttól ered, ahová az utóbbi időben egyre többen fordultak azzal a panasszal, hogy összetört a telefonjuk, amikor véletlenül nekimentek valakinek. ,,Ma már mindennapos jelenség, hogy az emberek az utcán is a telefonjukat bújják, ezért nem csoda, hogy időnként összeütköznek és kiverik egymás kezéből a mobilt, a villanyoszlopokról pedig még nem is beszéltünk. Muszáj tudomásul venniük, hogy akár a saját testi épségüket is veszélyeztethetik azzal, ha úgy közlekednek, hogy közben le sem veszik a szemüket a képernyőről" – hívta fel a figyelmet az ötletgazda.

  Tudta?
  A ma élő 7,3 milliárd ember tulajdonában összesen 7,5 milliárd mobil van.

   Az új felfestések egyelőre csak ideiglenesen kerültek az utcákra, de mostantól talán jobban odafigyelnek majd egymásra a gyalogosok, ha erre még egy külön sáv is figyelmezteti őket.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!