Disneylandben tiltólistás lett a szelfibot

Disneylandben tiltólistás lett a szelfibot

 A múlt héten vette kezdetét a Disneyland alapításának 60. évfordulója alkalmából tartott ünnepségsorozat. Idén azonban nem minden figyelem irányult a születésnapra: a vezetőség ugyanis úgy döntött, hogy itt az ideje pontot tenni a már régóta húzódó szelfibot-ügy végére.

Disneyland Fotó: Oliver Mallich / flickrForrás: Travelo

 Bár a szelfibotok használatát még „nem merték" betiltani Disneyland teljes területén – feltehetően a közfelháborodástól tartva –, de a hullámvasutakra és a mozgó járművekre már tilos felvinni a balesetveszélyes eszközt. Ennek ellenére a Jaunted.com tájékoztatása szerint még mindig sokan figyelmen kívül hagyják az új szabályt, amit egyébként még a honlapján sem tett közzé a Disneyland. A park dolgozói azonban már április eleje óta kérik a látogatókat, hogy lehetőleg ne használjanak szelfibotot hullámvasutazás közben.

Nem Disneyland az első, ahol megelégelték a szelfibotok használatát, az elmúlt hónapokban New York legnevesebb múzeumai, valamint a világ legnagyobb múzeumegyüttese, de több világhírű zenei fesztivál is tiltólistára tette az eszközt, amivel akár komoly sérüléseket is okozhatnak egymásnak a turisták.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek