Olaszországban már betiltották az Ubert, most mi jövünk?

Olaszországban már betiltották az Ubert, most mi jövünk?

Betiltották az Ubert és hasonló, fuvarozási szolgáltatást közvetítő cégeket Olaszországban, amelyek lehetővé teszik, hogy engedéllyel nem rendelkező sofőrök taxiszolgáltatást nyújtsanak – adta hírül az MTI.

A milánói bíróság keddi határozata szerint az Uber POP szolgáltatás, amely egy egyszerűen kezelhető okostelefonos alkalmazáson keresztül összehozza a magánsofőröket és az utasokat, tisztességtelen versenyhelyzetet eredményezett a piacon. Az eljárást olasz taxis szövetségek tiltakozása nyomán indították. A szakmai szervezetek szerint be kell tiltani az Uber POP-ot és bármely olyan szolgáltatás használatát, amelyen keresztül engedéllyel nem rendelkező sofőrök fizetett fuvarozási szolgáltatást nyújthatnak.

Az Uber nem nyilatkozott a döntést követően. A San Franciscó-i székhelyű, 40 milliárd dollárra becsült értékű vállalatnak 15 napja van teljesíteni a bíróság határozatában foglaltakat, ellenkező esetben napi 20 ezer euró büntetést kell fizetnie. Az Uber egyre több európai országban szembesül bírósági eljárásokkal, az Uber POP-ot Németországban már betiltották, Spanyolországban és Hollandiában pedig felfüggesztették. Az Uber számos keresetet adott be nemzeti és uniós szinten is azzal, hogy Franciaország, Spanyolország és Németország a fuvarmegosztó szolgáltatást nyújtó cégek korlátozásával megsérti az Európai Unió szerződéseiben foglalt jogokat, köztük a szabad vállalkozáshoz való jogot.

 

Nincs több uberezés ItáliábanFotó: CucombreLibre / flickr

A Nemzetgazdasági Minisztérium szombati tájékoztatása szerint Magyarországon lezárult az Uber taxis cég sofőrjeit érintő első ellenőrzési sorozat a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál és az összes vizsgált Uber-sofőr fennakadt a rostán.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek