Szuperhősök Dubaj felett? Á, csak két őrült sugárhajtású szárnyakkal

  Szuperhősök Dubaj felett? Á, csak két őrült sugárhajtású szárnyakkal

  Vannak, akik sasra rögzítenek kamerát, hogy madártávlatból mutathassák be Dubajt, mások viszont sugárhajtású szárnyakkal maguk repülnek a város fölé. Utóbbi mutatványt a svájci Yves Rossy, és társa, a francia bázisugró, Vince Reffet követte el, kalandjukról az alábbi csodaszép videót tették közzé:

   A Jetmannek becézett, repülőbolond Yves Rossy karrierjét a svájci légierőnél kezdte, később a Swissairnél és a Swiss International Air Linesnél dolgozott kereskedelmi pilótaként. Nevéhez fűződik a személyes, sugárhajtású, szénszálas anyagból készült, kétméteres szárnyakkal ellátott jetpack feltalálása. (Tudják, ez az a kütyü, amivel nagyjából úgy tud az ember repkedni, mint a Vasember.)

   Rossy 2009 novemberében a Gibraltári-szorost akarta átrepülni saját fejlesztésével, azonban az erős szél miatt ez végül nem sikerült – de legalább sértetlenül úszta meg a kalandot. 2011-ben egy továbbfejlesztett jetpack-verzióval állítólag végigrepülte a Grand Canyont, ennek azonban nem voltak szemtanúi – írja a Wikipedia. A történet legújabb fejezete a fent látható videó, ahol a Jetman Juniornak titulált Vince Reffet és Yves Rossy lélegzetelállító trükköket visz véghez Dubaj városa és a sivatag felett.

  A dubaji videót az Extremesportok blogon találtuk, köszi!

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!