Para: ilyen Dubaj egy zuhanó sas szemszögéből

Para: ilyen Dubaj egy zuhanó sas szemszögéből

Állatvédők egy csoportja nem mindennapi módszert választott, hogy felhívja a figyelmet a sasok veszélyeztetettségére - írja a Mashable.

A Freedom Conservation mozgalommal összefogva egy mikrokamera segítségével megörökítették azt az elképesztő látványt, amit egy birodalmi sas lát zuhanórepülés közben. A felvétel Dubajban készült és világrekordot ért el a "legmagasabb, ember alkotta építményről induló, kamerával rögzített madárrepülés" címén, Darshan, a videó főszereplője ugyanis a világhírű Burj Khalifa torony tetejéről vetette magát a mélybe a felvétel kedvéért.

 A videó megörökíti, ahogy a sas még köröz néhányat Dubaj felett, mielőtt zuhanórepülésbe kezdene, landoláskor pedig olyan puhán érkezik trénere karjára, mint aki rég elfelejtette, hogy egy másodperccel korábban még lefelé száguldott a magasból. Az állatvédők azt remélik, hogy a kezdeményezéssel meg tudják változtatni a mai ember természethez való viszonyát és rá tudják ébreszteni az emberiséget, hogy milyen sokféle alternatíva létezik a harmonikus együttélésre.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek