Lélegzetelállító videó egy szabadtüdős búvár kalandjairól

Guillaume Nery palack nélkül merült alá Francia Polinézia partjainál a Csendes-óceánban és lélegzetelállító videót készített a mélység titkairól.

A szabadtüdős merülés lényege, hogy speciális felszerelés és oxigénpalack nélkül, annyi levegővel merülnek alá a búvárok, amennyi csak a tüdejükbe fér és megpróbálnak a lehető legmélyebbre úszva minél tovább a víz alatt maradni. A mélybe érve pedig elengedik magukat és hagyják, hogy a víz csak sodorja őket.

Guillaume Nery társával, Julie Gautier-vel együtt elhatározta, hogy megörökíti egy merülését a Csendes-óceán déli részén, Francia Polinézia partjainál. Nery régóta a sport rabja, és képes egyetlen levegővétellel akár nyolc percig is a víz alatt tartózkodni. Elmondása alapján az első négy perc olyan könnyed, mintha csak aludna, egyáltalán nem megterhelő a tüdőnek. "Ilyenkor szuperhősnek érzem magam, aki repülni tud és hatalmasakat ugrik, vagy egy űrszondának, aki csak kering a bolygója körül. És a mélyben ezek az álmok tényleg valóra válnak" - meséli Nery a CNN-nek.

Merülései során a búvár arra törekszik, hogy minél mélyebbre jusson: most éppen 125 méteres rekordját tartja. "Amikor ilyen mélyre mész, már szinte teljes a sötétség. Nem látsz semmit, csak egy kis homokszemnek érzed magad és ettől egy pillanatra átélheted a végtelenség érzését" - mondja Nery.

 Kattintson a videóra és tartson ön is Neryvel a Csendes-óceán mélyére!

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek