Kiránduljon a Google Street View-n oda, ahová autóval sosem jutna el

Kiránduljon a Google Street View-n oda, ahová autóval sosem jutna el

 

Mostantól több mint harminc újabb olyan történelmi, kulturális vagy turisztikai szempontból jelentős belföldi hely került fel a Google Street View-ra, melyeket autóval nem lehet megközelíteni. Emiatt a Street View operátora is csak különleges, hátizsákra, triciklire vagy éppen zsúrkocsira erősített fényképezőgéppel tudott dolgozni a megörökítésükön – írja közleményében a Google.

A felvételek segítségével mostantól még könnyebb lesz megtervezni a nyaralásunkat, hiszen részletesen le tudjuk ellenőrizni az egyes helyszíneket, mielőtt úgy döntünk, hogy felvesszük őket a listánkra.

ELTE FüvészkertFotó: Google Street View

 

Virtuálisan kirándulhatunk a Hármashatárhegyen, a Kis Svábhegyen, az Aggteleki Nemzeti Parkban, a Hortobágyi Nemzeti Parkban, vagy akár cuki mackókat is nézegethetünk a Veresegyházi Medveotthonban. Sétálhatunk a Tabánban, a Városmajorban, az ELTE Füvészkertben, vagy a Ludovika téren, de bepillanthatunk olyan híres egyházi épületekbe mint például a budapesti Szent István Bazilika, a Győri és az Egri Bazilika. Még nemzeti színházak nézőtereire is belóghatunk Szegeden és Pécsett. A most felvételiző diákok megnézhetik leendő egyetemi épületüket, láthatják milyen belülről a Budapesti Corvinus Egyetem, a SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központ, vagy az ELTE Egyetemi Könyvtár.

A Pécsi Nemzeti SzínházFotó: Google Street View

 

Most először elkészült a Magyarország legkedveltebb úticéljait bemutató Google Térképes toplista is, melyet az Országház vezet, de felkerült rá a Budapesti Állat- és Növénykert is. Ezekre a helyekre terveztek a legtöbbször útvonalat a Google Térkép segítségével.

1. Országház
2. Hősök tere
3. Széchenyi Gyógyfürdő és Uszoda
4. Szent István Bazilika
5. Budavári Palota
6. Halászbástya
7. Nagy Vásárcsarnok
8. Fővárosi Állat- és Növénykert
9. Széchenyi Lánchíd
10. Magyar Állami Operaház

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek