Fedezze fel a Parlament turisták elől eldugott termeit!

Fedezze fel a Parlament turisták elől eldugott termeit!

Már a Parlament turisták elől elzárt helyiségeibe is bepillanthatnak az érdeklődők a Google Street View segítségével – írja az MTI. A fényképek egy hatvan kilós, zsúrkocsiszerű eszközzel készültek, amit egy körbe forduló, tizenöt lencséből álló kamerával szereltek fel.

Így mostantól virtuálisan bárki végigsétálhat az Országház egyébként csak kevesek által látogatható folyosóin. A Street View segítségével bejuthatunk az európai uniós csatlakozási tárgyalások egyik helyszínéül szolgáló Delegációs terembe, de akár a Honfoglalás című festményt rejtő Munkácsy-terembe is, melynek küszöbét a valóságban csak a miniszterelnök tárgyalópartnerei léphetik át. Kiléphetünk a Vadász terem hatalmas, Dunára néző erkélyére, vagy ha épp úgy tartja kedvünk, teljes díszkivilágításában csodálhatjuk meg a díszlépcsőházat és a kupolacsarnokot a Szent Koronával, a jogarral, az országalmával és a koronázási karddal.

Korábban már több tucat történelmi, kulturális vagy idegenforgalmi szempontból fontos helyről készültek képek Magyarországon. Virtuális sétára indulhat így a világon bárki például a Dunán, a Mátyás-templomban és a Dohány utcai zsinagóga belső tereiben, az Operaház nézőterén, a Tokaj-hegyaljai történelmi borvidék szőlőhegyein, az egri várban, a Halászbástyán és a budai várnegyedben, de a Fővárosi Állat- és Növénykertben, és a pécsi Zsolnay Kulturális Negyedben is.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek