Rendeljen elektromos autót és utazzon ingyen az Uberrel

Rendeljen elektromos autót és utazzon ingyen az Uberrel

UberGreen fantázianéven indítja útjára a Föld Napjára tervezett akcióját a Nissannal együttműködve az Uber, amelyhez Budapest is csatlakozik április 22-én. Ezen a napon nem csak ingyenes, hanem üzemanyagtól is mentes lehet a közlekedés - jelentette be a Chapter Four Communications Hungary.

A közösségi városi közlekedést forradalmasító Uber hazai megjelenése óta több ezer felhasználó töltötte le az uberX alkalmazást. A startup létrehozói számára fontos a fenntartható fejlődés, az egészségesebb városi élet és az innováció is, ezért szerették volna méltó módon megünnepelni a Föld Napját.

 

Nissan LEAFFotó: Kārlis Dambrāns / flickr

Ennek szellemében az UberGreen akció napján ingyenesen közlekedhetnek a mobil appon keresztül elektromos autót rendelő utasok. "A Föld Napja kiváló alkalom, hogy felhívjuk a figyelmet arra, hogy a 21. századi technológiák alkalmazásával a bolygó erőforrásaival sokkal hatékonyabban tudunk gazdálkodni. Mindenkit arra ösztönzünk, hogy hagyja otthon az autóját, erre szerdán még eggyel több oka lesz mindenkinek" – mondta Rob Khazzam, az Uber közép-kelet-európai igazgatója.

Az Uber felkérte a Nissant, hogy száz százalékig elektromos meghajtású gépkocsikkal támogassa az UberGreen-napot. A Nissan négy autót ajánlott fel a célra: három Nissan LEAF, és egy e-NV200-as áll munkába április 22-én. A Nissan olyan ismert személyiségeket is megnyert az ügy támogatására, mint Árpa Attila rendező vagy Rákóczi Ferenc rádiós műsorvezető, akik szintén a volán mögé ülnek majd néhány órára, hogy meglepjék az utasokat.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek