Turistáskodjon virtuális szemüveggel és a Google-lel!

Imád városokban nézelődni? Szeretné a saját szemével látni a versailles-i kastélyt? Végiggyalogolna Párizs utcáin, de lusta felkelni még a kanapéról is? Van egy jó hírünk: Itt a Google Cardboard!

A Google Cardboard már 2011 óta létezik és a méltán várt és kedvelt virtuális sisak, az Ocolus Rift árnyékában szinte alig lehetett hallani róla. Hozzánk is csak most jutott el, pedig ha tudjuk, hogy ennyire szórakoztató, mókás és olcsó, hamarabb kipróbáljuk.

A Cardboard egy rendkívül egyszerű szerkezet: egy papírházból, két darab lencséből és egy mágneses "gombból" áll, amivel a papírházba helyezett telefont tudjuk vezérelni. A használatához szükségünk lesz egy nagyobb kijelzőjű (minimum 4,5"-os) Android-os okostelefonra és a Google Play-ből letölthető Cardboard applikációra.

Cardboard: Így néz ki összeszerelve. További képekért kattinson! Galéria: Turistáskodjon virtuális szemüveggel és a Google-lel!Fotó: Tomi / Travelo

A papírvázat internetszerte könnyű beszerezni. Az ára változó, van, ahol a színes-szagos verziójáért akár 25 dollárt is elkérhetnek, de némi keresés után az Ebay-en akár 4,5 dollárért is találhatunk festetlen kínai verziót, amihez ingyen posta (és pár hét várakozás is) jár. Az átvétel után émi LEGO-zás vár ránk és bár az Ebay-es verzióhoz semmilyen útmutatót nem kaptunk, kútfőből is sikerült kb. 2 perc alatt összerakni.

Ha összeraktuk a "burkolatot" telepítsük fel a telefonra az alkalmazást, indítsuk el, helyezzük be a készüléket a házba és irány Versailles! Az applikáció számos szórakozási lehetőséget tartogat (készüljünk fel, hogy bizonyos készülékek nem fognak minden funkciót támogatni és NFC nélkül ne is reménykedjük abban, hogy jól fogunk szórakozni, ugyanis a csomagban kapott fizikai gomb csak ezzel hajlandó együttműködni).

A versailles-i kastély. A virtuális szemüvegen át nem lesz ilyen fura, ígérjük! Galéria: Turistáskodjon virtuális szemüveggel és a Google-lel!Fotó: google

Az app-ban megnézhetjük a versailles-i kastélyt kívülről és belülről egyaránt, mászkálhatunk a Google Street View segítségével és akár a kedvenc YouTube-videóinkat is megnézhetjük. A 3D hatás egyszerűen fantasztikus, a fejünket bármilyen irányba döntve és forgatva folyamatosan változik a kép és tényleg azt a hatást kelti, mintha ott lennénk a helyszínen.

Bár a gyaloglásunkat még nem érzékeli, idővel biztos képes lesz arra is, hogy a mozgásunkat ilyen módon is lekövesse, így téve még realisztikusabbá a virtuális túráinkat. Üröm az örömben, hogy némi hozzászokást igényel, mert az agyunk nem tud vele hirtelen mit kezdeni és időbe telik, amíg megtanulja helyesen összerakni a képet, anélkül, hogy mi közben rosszul lennénk. Pánikra semmi ok, kb. 10 perc alatt adaptálódni lehet hozzá és onnantól kezdve már önfeledt túrákra indulhatunk, a világ bármely pontjára, otthon, a kanapéról.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek