Használt üléshuzatból focilabda és papucs

  Használt üléshuzatból focilabda és papucs

  Az amerikai Southwest Airlines nyakán annyi felesleges üléshuzat maradt flottájának felújításakor, melyek egymásra pakolva megtöltenék az Empire State Buildinget is. Ekkora mennyiségű hulladékot nem lehet egyszerűen elégetni, hiszen óriási megterhelést jelentene a környezetre.

  Üléshuzatból labdaFotó: Southwest Airlines / Southwest Airlines

  A légitársaság kilenc hónapon keresztül kereste a megfelelő megoldást a használt üléshuzatok környezetbarát felhasználási módjára. - írja az Airportal.hu repülésszakmai oldal.

  Végül a hulladékot a kenyai SOS Gyermekfalu kapta meg, akik fiatalokat képeztek ki bőripari szakmunkásnak, ezzel szakmát adva a nehéz sorsú kenyai árváknak. A gyerekek szakmai gyakorlat keretében focilabdákat, táskákat, cipőket, szandálokat készítettek a Southwest üléshuzataiból. A lábbeliket rászorulók kapták meg, a labdákkal pedig egy civil szervezetet támogattak, mely sportesemények rendezésével küzd a malária és az AIDS terjedésének visszaszorítása érdekében.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!