Harminc Rolls-Royce-t rendelt egy makaói szálloda

Minden idők legnagyobb, majdnem ötmilliárd forint értékű megrendelését kapta a Rolls-Royce egy makaói kaszinómágnástól. Stephen Hung harminc darab hosszított Phantomot rendelt: a hat méter hosszú luxusautókkal akarja szállodájába csábítani az újgazdag kínai szerencsejátékosokat.

Stephen Hung 20 millió dollár (napi árfolyamon 4,84 milliárd forint) értékben 30 darabot rendelt a Phantom modell hosszított változatából (Extended Wheelbase), köztük párat külső és belső aranyozással, épülő, XIII. Lajosról elnevezett makaói luxusszállodája számára.

Rolls Royce Phantom Extended WheelbaseFotó: Bill Pugliano / Europress / Getty

 Az angliai Goodwoodban lévő autógyár, ahol kézzel szerelnek össze minden egyes példányt, még soha nem kapott ekkora egyszeri megrendelést. Az eddigi rekordot a hongkongi Hotel Peninsula tartotta 14 Phantommal.

A mostani megrendelés nyomán a 2016-ra megnyíló Hotel Louis XIII rendelkezik majd a világ legnagyobb Rolls-Royce-flottájával. A befektető a fényűző autóflottával akarja szállodájába csábítani az újgazdag kínai szerencsejátékosokat.

Az üzletfelek szerdai makaói közleménye szerint a két aranyozott Phantom lesz az eddigi legdrágább, amelyet az angol autógyártól eddig rendeltek, számszerű árakat azonban nem közöltek. A Phantom Extended Wheelbase nagy-britannai alapára 450 ezer font (734 ezer dollár), de az ár régiónként és az egyénileg rendelt extráktól függően változik, és szállították már le autót egymillió dollárért is.

Stephen Hungnak kilenc luxusmodellből álló magán autóparkja van, köztük egy egymillió dolláros Bentleyvel, amelynek motorházát 100 karátnyi gyémánt díszíti.

A francia reneszánsz és barokk stílusban épülő XIII. Lajos szálloda megtervezéséhez a kaszinótulajdonos szerződtette a néhai uralkodó egyik leszármazottját is.

A szuperluxus üdülőhotelben lesz a világ legextravangásabbnak mondott szállodai lakosztálya, egy 1860 négyzetméteres villa, amelyben állítólag 130 ezer dollárba fog kerülni egy éjszaka, írja az MTI.

A Hongkonghoz közeli, ahhoz hasonlóan Kínában belül különleges státuszt élvező Makaó a világ kaszinófővárosa, a szerencsejáték tavaly 45 milliárd dollár bevételt hozott, hétszer annyit, mint a Las Vegas-i kaszinóövezet.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek