Ilyen a világ legnagyobb medencéjénél nyaralni

Sivatagból oázisként kiemelkedő türkizkék medencét éppúgy találunk a világ legkülönlegesebb hotelmedencéi között, mint esőerdő fölé épült, lépcsőzetes fürdőhelyet és felhőkarcoló tetején terpeszkedő végtelennek tűnő feszített víztükröt. Ezeknek a medencéknek a puszta látványa is felfrissíti majd!

Tűnődött már azon, hogy hol található a világ legtöbbet fotózott medencéje? Mekkora lehet a világ legnagyobb medencéje? Milyen magasan úszkálhatunk Szingapúr felett az ikonikus végtelen medencében? Pár választ mi is elárulunk, a többit viszont derítse ki az alábbi medence-legeket bemutató összeállításból!


A legtöbb sajtómegjelenést és magazin-címlapot magáénak tudó álommedence Santorini szigetén található, a Perivolas szállodához tartozik. A világ legnagyobb hotelmedencéje a chilei San Alfonso del Mar szállodában taláható. Nagyobb, mint húsz olimpiai úszómedence, a világ második legnagyobb medencéjénél pedig hatszor nagyobb alapterületű. De nemcsak nagy, mély is: egyben ez a világ legmélyebb medencéje is. A tengerparttal párhuzamosan fekvő gigantikus medence méreteit jól jellemzi, hogy gumimatrac helyett kishajókkal a legérdemesebb rajta közlekedni.

A világ leghosszabb tetőtéri medencéje a szingapúri Marina Bay Sands hotel 57. emeletén, 191 méteres magasságban található, és háromszor hosszabb egy olimpiai versenymedencénél. Európa egyik legdrágább luxusszállodájában, a törökországi Mardan Palace medencéje pedig akkora, hogy még gondolázni is lehet rajta, egy út harminc percig tart.

Legszívesebben már csobbanna is?
Böngéssze az utazási ajánlatokat! Egy magyar nyelven is elérhető oldal, a HotelsCombined például egy olyan hotelár-összehasonlító szolgáltatás, melynek segítségével a felhasználók a legjobb utazási ajánlatok közül egyetlen kereséssel a legolcsóbbat találhatják meg. A keresőszolgáltatás több száz utazási oldal árait hasonlítja össze, így a felhasználók akár 80 százalékos kedvezményhez is juthatnak. A weboldal segítségével a felhasználók világszerte 120 000 helység több mint 800 000 szállodájának árai közül válogathatnak. A HotelsCombined ingyenes mobilalkalmazásai iPhone-ra és iPadre, valamint Androidra is letölthetők. (x)


Cikkünk megjelenését a Hotelscombined támogatta.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek