Gigantikus varangyosbéka ücsörög Pekingben

  A pekingi Jü Jüan-tan park taván eddig csak gumikacsát formázó kishajók ringtak, most egy 22 méter magas arany varangyosbéka teszi az eddiginél is formabontóbbá a helyet.

  A Londonban megtekinthető 15 méteres, kék döglött papagáj után újabb gigantikus állatinstallációról számolhatunk be. A pekingi Jü Jüan-tan park taván terpeszkedik ugyanis a hozzá képest egészen eltörpülő, gumikacsákat formázó kishajók között Kuo Jung-zsao kínai művész 22 méter magas, 34 méter hosszú és 21 méter széles arany varangyosbékája.

  Fotó: Rolex Dela Pena / MTI


  Az MTI képaláírása szerint a felfújható alkotással a művész a járókelőket arra szeretné emlékeztetni, hogy a kínai kultúrában az arany varangy a szerencse és a jólét ősi jelképe. A turisták mindenesetre imádják, mindenki lelkesen fotózkodik a gigantikus kétéltűvel.

   

  Fotó: Rolex Dela Pena / MTI
  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!