Imádják a turisták a magyar Grand Hotel Budapestet

A Tripadvisor kedvesen belement a filmbeli hotelről szóló játékba, akárcsak a kommentelők. Sőt, volt, aki meglátta a marketinglehetőséget is a Magyarországra bejegyzett hotelnél, és elkezdte nyomatni a magyar turizmus kiemelt helyszíneit. A legtöbb komment viszont a filmen alapul és nagyon szórakoztató.

„A Wes Anderson fejéből kipottyanó szálloda ugyan nem létezik, de ez nem akadályozott meg egy csomó tréfás embert/marketingest, hogy egyrészt megcsinálják a Tripadvisor-profilját, másrészt meg elkezdjék értékelni" – írta indexes kollégánk a minap. Az alpesi hegyoldalon található hotelt ráadásul a Magyarország alá tartozó Zubrowka Köztársaság egyetlen hoteleként regisztrálták.

A nemlétező szálloda adatlapjaFotó: TripadvisorFotó: Tripadvisor

Hogy a Tripadvisor milyen jópofán belemegy a játékba, mi sem mutatja, mint az oldal jobb hasábjában látható kis ablak, ahol az oldal készítői egy üzenetet helyeztek el: eszerint a hotel a 2014-es The Grand Budapest Hotel című Wes Anderson-filmben látható. Jó mulatást kívánnak az oldal látogatóinak a visszajelzések olvasgatásához és arra bíztatják őket, hogy bátran adják hozzá saját kommentjeiket. „Csak szállást ne próbálj itt foglalni, mert ez a képzeletbeli hely valójában nem nagyon létezik" – szól a Tripadvisor szerkesztőinek intelme.

A valóság és fikció összemosására az oldal üzemeltetőitől az egyik legviccesebb példa az az – amúgy elég standardként kezdődő - felirat, miszerint „az online utazási partnereink nem biztosítanak árakat ehhez a hotelhez, de kereshetünk más opciókat Zubrowka Köztársaságban."

A hatvanas években "felújított" társalgó
Galéria: Grand Hotel Budapest (31 kép)
Fotó: Fox Searchlight Pictures / Northfoto

Amúgy elég jó értékeken mozog a hotel: általában négy és fél pontot kapott az ötből. Egy kaliforniai kommentelő visszajelzése pedig egyszerre vicces és trükkös: úgy csinál, mintha a családjával valóban megszállt volna a Grand Budapestben. Nem volt elégedett, pedig jattolt rendesen, és azon is sajnálkozott, hogy egyszer sem tudták elkapni a lobby boy tekintetét. Összességében nem volt oda a szolgáltatás színvonalától. Majd a komment végén, az utolsó mondatban jön az ügyes marketing-csavar: „A családom a legjobb all-inclusive üdülőhelyeken nyaralt egész Magyarországon – Budapesten, Siófokon, Egerben, Hajdúszoboszlón. Ezeknek a helyeknek a Grand Budapest Hotel a nyomába sem ér."

A többi kommentet is érdemes olvasgatni, remek szórakozás - az oldal pedig talán kedvet csinál a turistáknak ahhoz, hogy egy igazi pesti hotelben szálljanak meg. Ilyen hamisítatlan óvilági patinával rendelkező szálló például az Astoria, melynek egyik veterán munkatársa ebben a cikkünkben mesél az aranykorról. A Grand Hotel Budapest egyébként hatalmas ingyenreklámot biztosított hazánknak, erről itt olvashat korábbi cikkünkben.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek