Mobilon is felmutatható a menetjegy a Volánbuszokon

A Volánbusz Zrt. fejlesztette a belföldi és a nemzetközi internetes menetjegy- értékesítési felületeit, a korszerűsítésnek köszönhetően a belföldi járatokon már mobil készüléken is felmutatható a menetjegy - közölte a cég hétfőn az MTI-vel.

A vállalat közleményében felhívja a figyelmet, hogy az elektronikus menetjegyeket bármikor ellenőrizhetik az utazás időtartama alatt, a nyomtatott jegyekhez hasonlóan.

A fejlesztés eredménye az is, hogy a vásárlónak nem szükséges a menetrendeket böngésznie, mivel az induló és érkező települések megadását követően az online jegyvásárlási rendszer csak azokat a megállóhelyeket kínálja fel választásra, amelyek között van elérhető járat.

Bevezették az elektronikus számlázást is. Így a vevő e-mail címére automatikusan megkapja a teljes árú menetjegyekről szóló elektronikus számlát, amellyel a Volánbusz tehermentesíteni tudja belföldi pénztárait, egyúttal időt spórolva az utasoknak is.

Az új belföldi online értékesítési felület teljes mértékben elérhető már angol nyelven is - jegyzik meg a közleményben. A Volánbusz Zrt. arra számít, hogy a fejlesztés eredményeként sokkal kevesebb vásárlási kísérlet hiúsul meg, és bővül az online elővétel.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek