Úgy emailezhet a nyaralás alatt, hogy nem megy rá a gatyája!

Úgy emailezhet a nyaralás alatt, hogy nem megy rá a gatyája!

Július elsején tovább csökken a roaming ára az Európai Unió, valamint Izland, Norvégia és Lichtenstein területén, így nemcsak a telefonálásnak és üzenetküldésnek lesz elfogadható ára, hanem a mobilnetezésnek is. Az EU 2007 nyara óta szabályozza a mobilozás árát, és azóta a kimenő hívások percdíja nagyjából 90 forinttal, a bejövő hívásoké 57 forinttal, a kimenő sms ára majdnem a felére, az adatforgalom díja pedig a harmadára csökkent – írja az Index.

 

Olcsóbb mobildíjakkal a nyaralás is olcsóbb leszFotó: Eyeswideopen / Europress / Getty

2014 júliusától az adatroaming ára megabájtonként 20 eurócentre (61 forint) csökken. A szolgáltatóknak kilobitenként kell számlázniuk, tehát a lekérdezések nem indítanak el újabb és újabb megabájtos számlázási ciklust, így napjában akár többször is ránézhetünk majd az emailjeinkre anélkül, hogy az vagyonokba kerülne. Ahogyan arról korábban beszámoltunk, telefonálni is olcsóbb lesz: a hívásindítás legfeljebb nettó 19, a fogadás pedig nettó 5 eurocentbe kerülhet majd, egy SMS-ért pedig nettó 6 centet kell fizetnünk.

Sőt, néhány európai mobilszolgáltató azt is lehetővé teszi majd, hogy utazásuk előtt a polgárok külön szerződést kössenek, és egy helyi szolgáltatót válasszanak abban az országban, amelyikbe ellátogatnak. Így össze tudják hasonlítani az ajánlatokat, és kihasználhatják a vonzóbb ajánlatok és a kedvezőbb árak nyújtotta lehetőségeket.

Egyelőre egyébként csak a Telekom árai nyilvánosak: a külföldi hívásindítás 74,4 forint, a hívásfogadás 19,5 forint, az sms 23,5 forint lesz náluk.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek