Okostelefonos app mesél titkokat Egerről

A másfél órás virtuális barangolás során Eger helytörténetében jártas szakértők, helyi polgárok mesélnek a műemlékek eddig rejtve maradt történeteiről. Az alkalmazás május 31-én a vezetett séták során a helyben kölcsönözhető táblagépeken is kipróbálható.

 

Mesélő műemlékek Egerben címmel okostelefonra letölthető alkalmazást tesz elérhetővé május 31-től a Forster Központ, a PocketGuide és a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Kreatív Technológia Laboratóriuma - tájékoztatta a Forster Központ sajtófőnöke szerdán az MTI-t.

Mint Róna Katalin közleményében kiemelte, a Central Europe Program ban az Európai Unió és Magyarország társfinanszírozásával készült alkalmazás Eger műemlékeit személyes szemszögből mutatja be.

Az egri LíceumFotó: Nagy István / Indafotó

Az okostelefonon hozzáférhető, másfél órás virtuális barangolás során Eger helytörténetében jártas szakértők, helyi polgárok mesélnek a műemlékek eddig rejtve maradt történeteiről. Az egri séta egyedülálló, filmszerű élményt nyújt a város műemlékeinek megismeréséhez - hangsúlyozta Róna Katalin.

Közlése szerint a Mesélő műemlékek alkalmazást - az épített örökséggel, a történeti értékekkel kapcsolatos tudományos, művészettörténeti és építészeti hátteret adó Forster Központ megbízásából - a Magyarországról indult és mára az audio city guide alkalmazások piacán világviszonylatban is jegyzett PocketGuide-dal együttműködésben a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Kreatív Technológia Laboratóriumának munkatársai készítették.

A készítők május 31-én vezetett sétákat szerveznek, ahol az alkalmazás kölcsönözhető táblagépekkel ingyenesen kipróbálható lesz. A séták az Eszterházy térről indulnak 10, 13, 16 és 18 órakor. Az alkalmazás szombattól az eger.pocketguideapp.com linken érhető el.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek