Elkelt a Velence melletti kísértetsziget

Elkelt a Velence melletti kísértetsziget

513 ezer euróért (155 millió forint) talált gazdára a Velence és a Lido közt található titokzatos Poveglia sziget, ahol a középkorban a pestises betegeket zárták karanténba és temették el sokszor élve, és ahol a 20. században egy elmegyógyintézet működött. A városi legendák szerint a szigeten még mindig kísért az ott megkínzott emberek szelleme – írja a Business Insiderre hivatkozva az Index.

 

Poveglia, a horror szigeteFotó: Blom Uk / Europress / Getty

A szigetet egy olasz üzletember, Luigi Brugnaro, vette meg egy állami aukción. A terület a hatvanas évek óta teljesen lakatlan, de több romos épület található rajta: például egy 17. századi templom, egy kórház, egy elmegyógyintézet és egy börtön is. A hírek szerint Brugnaro még nem döntött arról, hogy pontosan mihez is kezd a kísértetszigettel, de az biztos, hogy valami közhasznú funkciót szán neki, és 20 millió eurót fordít majd az elhagyatott épületek rekonstrukciójára.

Ennyi nem elég? További kísértetjárta helyekről korábbi cikkeinkben olvashat. Kísértetjárta ködös ír fasorért, elhagyott, rozsdásodó New Orleans-i vidámparkért és gigantikus orosz gyémántbányáért ide, lekapcsolt spanyol pályaudvarért, balszerencsés tajvani ufóházakért, és az olasz Riviéra tengeralatti Jézus-szobráért pedig ide kattintson.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek