Húsvét igazi keresztre feszítéssel, hidegzuhannyal és nyuszikkal

  A Fülöp-szigeteken véres keresztre feszítéssel vezekeltek a hívek Nagypénteken, majd vasárnap világszerte körmenetekkel és istentisztelettel ünnepelték Jézus Krisztus feltámadását. Népviseletben locsolkodás, finom falatok és simogatni való nyuszik jutottak mindenkinek, felekezettől függetlenül.

  Nagypéntek Jézus Krisztus kereszthalálának emléknapja. Ezen a napon a Fülöp-szigetek több településén keresztre feszíttetik magukat vezeklő férfiak és nők, hogy Jézus Krisztus szenvedését átélve megtisztuljanak bűneiktől. A rituális Passión valódi fémszögeket vernek a vezeklők tenyerén és lábfején át egy hatalmas fakeresztbe, majd a keresztet felállítják egy dombtetőn. Noha az egyház elítéli ezt a gyakorlatot, a vezeklők közül sokan minden évben megismétlik szerepüket a véres passiójátékban.

  A keresztfára szögezték Lasse Spang Olsen dán kaszkadőrt televíziós műsorvezetőt a Fülöp-szigeteki San Fernandóban
  Galéria: Húsvét 2014
  Fotó: Francis R. Malasig / MTI

  Szombaton tartották a hagyományos Szent Láng szertartást a Jeruzsálem Óvárosában levő Szent Sír-templomban A hívők egymás fáklyájáról gyújtják meg a maguk fáklyáit, gyertyáit és mécseseit, megemlékezve Jézus Krisztus feltámadásáról. A templomot azon a helyen építették, ahol a keresztény tanítások szerint Jézust keresztre feszítették majd eltemették.

  Keresztény hívők gyertyával a kezükben a hagyományos Szent Láng szertartáson a Jeruzsálem Óvárosában levő Szent Sír-templomban
  Galéria: Húsvét 2014
  Fotó: Dan Balilty / MTI

  Vasárnap világszerte húsvéti misével ünnepelték a keresztények Jézus Krisztus feltámadását. Képeinken láthatják Gáncs Péter evangélikus püspök istentiszteletét a budapesti Deák téri evangélikus templomban, az Erdő Péter vezette katolikus körmenetet a Bazilikánál. Ferenc pápa a Vatikánban áldotta meg a híveket, Putyin elnök pedig a moszkvai Megváltó Krisztus-székesegyházban vett részt a vasárnap hajnali misén.

  Nézegesse galériánkban a húsvétról készült további képeket, nyuszisimogatástól locsolkodásig!

  Kazári palóc népviseletbe öltözött asszonyok hímes tojást adnak egy kislánynak
  Galéria: Húsvét 2014
  Fotó: Komka Péter / MTI
  Dmitrij Medvegyev orosz miniszterelnök (j4) a felesége Szvetlana Vlagyimir Putyin orosz elnök (j2) és Szergej Szobjanyin Moszkva polgármestere (j) a húsvétvasárnapi misén a moszkvai Megváltó Krisztus-székesegyházban
  Galéria: Húsvét 2014
  Fotó: Dmitrij Asztahov / MTI
  A kísérlethez mintegy húszezer festett tojást használtak fel
  Galéria: Húsvét 2014
  Fotó: Salvatore Di Nolfi / MTI
  A Margaréta Tánccsoport tagjai locsolkodnak a jánkmajtisi ház udvarán a nyíregyházi Sóstói Múzeumfaluban
  Galéria: Húsvét 2014
  Fotó: Balázs Attila / MTI
  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!