Michelin-csillagos séf főz az Air France utasaira

Párolt zöld lencse rákkal, párolt báránylapocka fügével és háztáji csirke fekete kucsmagombával - csak néhány azon ételek közül, amelyeket az Air France utasai tányérjaikra kapnak a business osztályon.

Régis Marcon, három Michelin-csillagos mesterszakács készíti az ételeket a francia légitársaság hosszútávú járatainak business osztályán. Április elsejétől öt különleges fogása kap helyet a menüben, április 22-én pedig személyesen mutatja be ezeket a Párizsból Tokióba tartó járat business osztályán – írja közleményében az Air France.

 

Régis Marcon, három Michelin-csillagos mesterszakácsFotó: ACG

Az utasok áprilistól hat hónapon át kóstolhatják meg a fogásokat, amelyek olyan alapanyagokból készülnek, mint a zöld puy lencse vagy a fekete kucsmagomba. A légitársaság ígérete szerint egy Régis Marcon által jegyzett fogás mindig szerepel majd a menüben található négy különböző étel között a Párizsból induló járatokon. Az autentikus konyhaművészetéről ismert séf havonta kétszer újítja meg választékát a törzsutasok igényeinek megfelelően, miközben a szezonális ételeket a legjobb francia termékekkel vegyíti. 2014. április 22-én pedig személyesen mutatja be a gourmet fogásokat a légitársaság tokiói járatán.

 

Zöldlencsés rák
Galéria: Michelin Air France
Fotó: Patrick Delapierre / ACG

Az Air France 2011 decembere óta kér fel neves francia séfeket egy-egy menüsor kidolgozására. A hosszútávú járatok Business osztályának utasai eddig Joël Robuchon, Guy Martin, Michel Roth és Thibaut Ruggeri által készített ételeit fogyaszthatták. Ezúttal Régis Marcon mesterszakács étel-különlegességeit kóstolhatják, aki kivívta a szakma (Bocuse d'Or győzelem 1995-ben) és a kritikusok (három Michelin-csillag) elismerését is.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek