Bombagyártáshoz adott tippeket a reptéren árult lap

Bombagyártáshoz adott tippeket a reptéren árult lap

Pokolgép gyors összeállításához adott hasznos tanácsokat kifejezetten repülőjük indulására váró utasoknak egy népszerű brit tudományos magazin, amelyet a legnagyobb londoni repülőtereken is árultak.

A Wonderpedia című színes kiadvány a legnagyobb brit bulvárlap, a The Sun pénteki beszámolója szerint Hogyan készítsünk pokolgépet, miközben járatunkra várunk főcímmel közölt útmutatást arról, hogy az utasok a biztonsági vizsgálat után, a repülőterek belső vámmentes boltjaiban kapható alapanyagokból, mindössze 120 font (46 ezer forint) költséggel miként állíthatnak össze működőképes robbanószerkezetet.

Fotó: . / Northfoto

A cikkben egy szakértő még azt is elmagyarázza, hogy a terminálon belül hol és hogyan lehet összerakni a megvásárolt alkotóelemekből egy olyan pokolgépet, amely elfér a repülőgép utasterébe felvihető kisbőröndben. A szakértői magyarázat szerint ez "ijesztően könnyű", 30 perc, sőt "gyakorlással" akár tíz perc alatt is véghez vihető.

A The Sun riporterei a pokolgépgyártási útmutatót tartalmazó magazint megtalálták a Londont kiszolgáló négy legnagyobb repülőtér, a Heathrow, a Gatwick, a Luton és a Stansted újságboltjaiban is. A 3,25 fontba (1300 forintba) kerülő Wonderpediát a WHSmith országos újság- és könyvterjesztő hálózat boltjaiban árulják, de a cég - miután a The Sun felhívta a figyelmét arra, hogy mit is kínál repülőtéri üzleteiben - azonnal bevonta a folyóirat összes példányát.

A Wonderpedia kiadója közölte: a cikk pusztán az online felületeken is hozzáférhető "független kutatások analízise" volt és a magazin "teljesen felelősen" járt el, mivel "szerkesztve" közölte az "eredeti kutatási eredményeket".

Ezek is érdekelhetnek