Óriási almafákat formáz a világ legnagyobb hotele

2014 őszén nyithatja meg kapuit a látogatók előtt a Guinness-rekorder Sanya Beauty Crown Hotel a kínai Hajnan szigetén. 7 és 5 csillagos hotelek, és összesen 6668 hotelszoba található itt.

A 110 ezer négyzetméteres területen megépült kínai Sanya Beauty Crown Hotel 9 épületében összesen 6668 hotelszoba található, amivel elnyerte a világon a legtöbb szobával rendelkező hotelének járó elismerést. (A Guinness bizottság valószínűleg még nem járt a 7500 szobás moszkvai Izmailovo Hotelben.) A kivitelező cég honlapja szerint a gigantikus almafákat formázó épületekben 340 000 négyzetméternyi felszíni és 290 000 négyzetméternyi föld alatti területet építettek be.

További képekért kattintson!
Galéria: Kínai gigahotel
Fotó: Whitehotpix / Northfoto

A projekt keretében egy 7 csillagos luxushotelt, egy 5 csillagos hotelt, egy apartmanházat és 6 további hotelt alakítanak ki. A szállások alá föld alatti bevásárlóközpontot, művészeti központot, konferenciatermeket és IMAX-mozit álmodtak meg. A komplexumot a Kínához tartozó Hajnan szigetén, Sanya városában kell keresni, a hírek szerint az óriáshotel szeptemberben nyithat meg a nagyközönség előtt.

További ronda hotelek a nagyvilágban
Ha további bizarr alakú hoteleket nézegetne kutya formájútól gigantikus ananászig, kattintson cikkünkért a világ legrondább hoteleiről.
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek