Nyisson ajtót okostelefonnal!

Két amerikai hotelben tesztelik az alkalmazást, ami feleslegessé teszi a szobakulcsokat és az idegőrlő bejelentkezést a recepciónál. Ha sikeres lesz, a Starwood-lánc több mint ezer további szállodájában vezetik be, hogy telefonunk képernyőjét megérintve már nyíljon is a szobaajtó.

Valószínűleg nem vagyunk egyedül azzal, hogy gyűlöljük a szállodai bejelentőlapok hosszas töltögetését és a kulcsra vagy belépőkártyára várakozást, pláne, amikor egy hosszú út után fáradtan esünk be a szálláshelyünkre. "Van okostelefonja? Ezentúl nem fogja elveszíteni hotelszobája kulcsát, sőt, sohe többé nem kell a recepciónál megállnia, és a bejelentkezéssel bíbelődnie" – írja a CNN.com, mi pedig úgy érezzük, imáink végre meghallgatásra találtak.

Ez a módszer hamarosan a múlté lesz
Galéria: Okostelefonos szobakulcs
Andreas Rentz / Europress / Getty

 A 100 országban 1150 hotellel rendelkező Starwood Hotels & Resorts lánc ugyanis azt tervezi, hogy szobáikba egy okostelefonos alkalmazással lehet majd bejelentkezni, és ugyanez az app szolgál majd kulcsként is. Így nem is kell többé a recepciónál várakoznunk, és a könnyen elveszíthető műanyag belépőkártyák is feleslegessé válnak.

Három hónap múlva a lánc két tagjában, a New York-i Harlem városrészben található, és a kaliforniai Cupertinóban lévő Aloft hotelekben be is vezetik a rendszert. Utóbbi helyszínt egyértelműen azért választották, mert itt található az Apple központja is. Ha jól sikerül a próbaüzem, egy éven belül az összes szállodájukban bevezetik a rendszert.

A hírek szerint az alkalmazás kompatibilis lesz a legutóbbi iPhone-okkal (4S és újabb modellek) és androidos mobilokkal is. Az app Bluetooth technológiával fogja egyetlen érintésre kinyitni a szoba ajtaját.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek